Maalsesteenweg 328A
8310 Sint-Kruis
Tel. 050 35 57 53
info@dumpimart.be
DUMPI MART E-SHOP
24/24, 7/7 winkelplezier!
Deel deze pagina:

Slaapadvies

Taking care of your dreams

Hoe koop ik de juiste matras?

Matraskern

Het begint bij de kern: het hart van je matras bepaalt hoe jij slaapt. Maak voor jezelf uit wat je precies wil: hard of zacht slapen, warm of koud, allergievrij, … Hiermee kan je op zoek naar de juiste matraskern. 

  • Polyether: Een polyethermatras bevat een kern van polyetherschuim. Dat is een stevige kunststof die al járen op de markt is die u dus verzekert van een scherpe prijs-kwaliteitsverhouding. Verkiest u een harde matras? Dan is polyether uw ding! Want door haar gesloten celstructuur is een polyethermatras niet zo veerkrachtig. Goed om te weten: polyetherschuim bevat lucht. Hoe minder lucht, hoe hoger de schuimdensiteit en hoe steviger de matras.
  • Koudschuim: Of een koudschuimmatras koud aanvoelt? Nee, gelukkig niet!  Ze dankt haar naam aan het productieproces.  Want het schuim wordt gevormd in koude mallen.  Dankzij de open celstructuur geniet u van heel veel voordelen.  Een koudschuimmatras wordt ook een HR-matras genoemd. Dat is de afkorting van high resilience of grote veerkracht. Daardoor schikt ze zich uitermate naar de contouren van uw lichaam. De perfecte ondersteuning!
  • Pocketveren: Een pocketveringmatras zit vol stalen veertjes. Elk exemplaar is gehuld in een zakje - pocket in het Engels. Boven op die veren komt een afdeklaag in bijvoorbeeld latex, koud- of traagschuim. U ligt er lekker comfortabel en lang op. Alle veertjes zetten zich naar de vorm van uw lichaam. Dat lukt omdat ze - in hun eigen zakje - onafhankelijk bewegen. Zo past de matras zich perfect aan uw lichaamsvorm aan. Hoe meer veertjes per vierkante meter, hoe beter uw gewicht wordt verdeeld. Bovendien zorgt pocketvering met 5 of 7 comfortzones voor hardere en zachtere zones die elk op een specifiek lichaamsdeel zijn afgestemd. Deze zones zorgen voor een nog betere lichaamsondersteuning zodat zowel rug- als zijslapers een rechte wervelkolom behouden tijdens het slapen.

 

Het belang van ondersteuning

Fysieke klachten overdag zijn vaak het gevolg van onvoldoende ondersteuning ‘s nachts. Tijdens het slapen ontspant ons lichaam wanneer de drukpunten voldoende tegendruk krijgen – zo hoeft het lichaam zelf geen inspanningen te leveren om een goede positie aan te nemen of behouden. Bovendien is het voor een correcte slaaphouding belangrijk dat onze wervelkolom in een natuurlijke houding ligt: de S-vorm voor rugslapers, een rechte lijn van nek tot staartbeen bij zijliggers.
Een gouden tip bij je zoektocht naar voldoende ondersteuning: proefliggen! In slaapwinkels is dit – terecht - de normaalste zaak van de wereld, want zo voel je meteen of een matras bij jouw lichaam past of niet.

* Wenst u gratis advies kom dan gerust eens langs in onze toonzaal.